fbpx

Mi mindent profitálhatsz a folyamatos tanulásból?

„Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen a tudatlanság.” Benjamin Franklint idézzük, aki nagyon jól beletrafált a tanulással kapcsolatos kiadások lényegébe. Most egy kicsit körüljárjuk ezt a gondolatmenetet, és megnézzük mi mindent profitálhatsz abból, ha naprakész, friss információkat, használható tudást szerzel.

Egyre bővülő tanári gárdánkkal azon dolgozunk, hogy idővel egyre több szakterületen, idegennyelven, kurzusokon képezhesd tovább magad. Az online megoldásokkal a helyszín és az időpont is sokkal rugalmasabb lehet, mint a tantermi oktatások esetében, és még pénzt is spórolhatsz az utazási költségen, vagy azáltal, hogy egy kedvezőbb óradíjat találsz, mint máshol.

Ok nélkül is lehet tanulni, de okkal még jobb!

Az is egy megalapozott gondolat, hogy frissen akarod tartani a mentális egészségedet, és azáltal, hogy új dolgokat tanulsz, kitágítod a látásköröd, érdeklődési területedet, kreatívabban gondolkodsz ezáltal. De az is nagyon hasznos, mikor már megvan a célod, tudod, hova szeretnél bekerülni, hova mennél állásinterjúra, hiszen ilyenkor célzottan trenírozhatod magad
a kihívásokra.

Érdemes például a nyelvtanulást előtérbe helyezni, hiszen a kicsiknek az iskolai elvárások miatt, később felnőttként a diplomaszerzés, vagy épp a munkahelyi lehetőségek érdekében jó, ha használható nyelvtudással rendelkeznek. Nálunk francia és angol nyelvtanárt is találsz, és reméljük, hogy hamarosan még több idegennyelv kerül az „étlapra”.

Ne törődj bele a kudarcaidba!

Sokan, például a nyelvtanulás során kudarcként élik meg, hogy nem olyan tehetségesek, vagy egyszerűen rossz jegyeket szereztek az iskolában. Érdemes ezen túllépni és a célra fókuszálni.
Ha az a terved, hogy külföldön dolgozz, tanulj, és csak a nyelvtudás az akadálya, akkor mozgass meg minden követ a nyelvtanulás érdekében, hiszen később ebből rengeteget profitálsz majd, és pénzben is mérhető változásokat hozhat az életedbe.

Hogyan tudsz kapcsolatba lépni az oktatókkal?

Ha még fontolgatod a jelentkezést, érdemes akár személyesen az oktatót megkérdezni a bizonytalanságoddal kapcsolatban, vagy részt venni egy első órán, ahol úgyis kiderül majd, hogy mire számíthatsz hosszabb távon. Legörgetve a kezdőoldalon minden tanárt megtalálsz, és a fényképes profiljukat is csekkolhatod. Leírják, hogy mi mindennel foglalkoznak, miben lehetnek segítségedre, és milyen hangulatú órákra számíthatsz.

Miért jó egy magántanár?

A suliban folyton lemaradtál? Átugrottatok olyan témákat, ami téged sokkal jobban érdekelt volna, mint a többieket? Elég lett volna, ha a még egyszer elmagyarázzák, de így nem értetted a logikát? Na, ezért nagyon jó dolog részben, vagy egészben magánórára járni. Sokkal inkább kerülsz itt a figyelem középpontjába, és a kérdéseidet is sokkal önfeledtebben fogod feltenni, hiszen nincs az a nyomás rajtad, hogy ezzel feltartasz másokat.

A házi feladatokat is komolyabban fogod venni, hiszen ez a te saját projekted, nem mások kedvéért csinálod. Ráadásul egy olyan tanárral „találkozhatsz” akár online is, aki szintén nem kényszerből végzi a tevékenységét, hanem izgalmas kihívásként, extra bevételi forrásként is tekint a tanításra, tehát egyfajta magas színvonalú szolgáltatásra törekszik.

Várunk szeretettel az első órádra, már csak ki kell választanod, hogy mit szeretnél tanulni!