fbpx

Ismersz olyat, aki hagyja, hogy a tudása kárba vesszen?

Karrier-és munkalehetőség tanítani vágyóknak

A tanulási kedv nem csak a krízishelyzetekben, a gazdasági, politikai nyomás hatására, de nagyon sokszor önmagától is éledezni kezd. Érezted már azt, hogy valami annyira érdekes és annyira leköti a figyelmed, hogy legszívesebben napestig hallgatnád? Nem vagy egyedül! A biológiától, a matematikán keresztül az idegennyelvekig, vagy ha épp az életmódváltásról van szó mindenki találkozik élete során lenyűgöző személyiségekkel, akik még az olyan tárgyakat, területeket is izgalmasan és érthetően adják elő, ami eredetileg sosem érdekelt volna téged.

Nos, ők azok, akiknek mindenképp tanítaniuk kéne. Nem csak egy-két embert, hanem akár nemzetközi szinten, sajtóban, előadásokon… vagy épp az Oktassonline felületén! Sokan közülünk szégyenlősök, ha a tudás megmutatásáról, átadásáról van szó a nagy nyilvánosság előtt. Az online felületek azonban lehetővé teszik, hogy egy-egy jól sikerült, önazonos videó,
hanganyag egyszeri feltöltésével végtelen számú ismétlési és meghallgatási lehetőséget adjunk az érdeklődők kezébe. Ezért cserébe pénzt, elismerést, újabb- és újabb impulzusokat kaphat a bátor előadó.

Mit érdemes tanítani? Mit profitálhatsz?

Ha nem jut eszedbe semmi arról, hogy mit is taníthatnál, miben vagy te naprakész és szenvedélyesen fejlődő, akkor nagyon nehéz azt mondani, hogy gyere és taníts valamit. Ha azonban egyből beugrik egy-két dolog, amiről napestig tudsz olvasni, évek óta dolgozol benne, tanulod, folyamatosan utánajársz, és úgy érzed, ha erről a témáról van szó, mindenki hozzád rohan segítségért, aki ismer, akkor ez egy jó kiindulási alap.

Tedd a tudásodat elérhetővé másoknak is!

Aki úgy érzi, fontos számára egy adott témakör, ráadásul mások is adnak a szavára, akinek tekintélye van a szakmában, súlya annak, amit mond, az előbb-utóbb nagyon fontosnak fogja érezni azt is, hogy megossza ezt másokkal, hiszen így egyfajta örökítést végez, biztosítja gondolatai továbbadását. Esetenként heves szópárbajban, vagy nyugodt szakmai
kerekasztalbeszélgetéseken kijavít másokat, szívesen elmagyarázza bárkinek, hogy pontosan hogyan is vélekedik a témakörről, vagy a témakör tanításáról.

Miben segít a mentorprogram?

A mentorprogramot épp azoknak találtuk ki, akik ugyan szakik egy adott kérdéskörben, de a marketing, az értékesítés nem az erősségük. Vagy épp azt nem tudják biztosan, milyen stratégia mentén induljanak el már a kezdetekkor. Ahhoz, hogy etikusan, vonzóan, érthetően és ráadásul ár-érték arányban is kedvezően tudd meghatározni a tanítási felületed működését,
érdemes segítséget kérned.

Segítünk elindulni!

Segítség kérés alatt nem csak a hasznos tanulói, ismerősi körből származó visszajelzésekre, de a szakmai segítségnyújtásra is gondolunk, amit nálunk a mentorprogramban találhatsz meg. Ingyenes tartalmaink böngészésével, cikkeink tanulmányozásával is sok új impulzust, ötletet kaphatsz, és ha érdekelnek a személyre szabott és stratégiai tervek, akkor ezeket is megtalálod az oldalon.

Indulj el egy profillal, vagy ajánld annak az embernek, aki úgy érzed, halogatja a szakmai útjának elindítását, és vágjatok bele akár közösen is ebbe az izgalmas projektbe! Ha bármilyen kérdésetek van, akkor pedig keressetek minket bátran!