fbpx

Kínálj ingyenes képzést, hidd el, visszatérnek hozzád!

Mentorprogram I. – Fizetős tartalmak előkészítése ingyenes anyagokkal

Az oldalon már láthatod az értékesítési rendszereinkhez nyújtott mentorprogram részleteit. Most arra a részre fókuszálunk, mikor a kezdetekkor be kel lőni egy árat, óradíjat, belépőjegy árat a kurzusaidhoz. Ha jobban belegondolsz, te is kezdő vagy még az oldalon, a tanulóid, a potenciális jelentkezők szintén alig ismernek, alig látnak belőled valamit.

Azon felül, hogy a profilodat egy ízlétes képpel és jópofa leírással gazdagítod, érdemes egy értékesítési stratégiát is kidolgoznod. Ez rövid távon több erőfeszítés, mint az anyagok egymásutáni feltöltése, vagy épp a különórák megtartása, hosszútávon azonban passzív jövedelemhez és sokkal kíméletesebb munkatempóhoz segít méghozzá úgy, hogy egyre többen keresnek majd téged!

Mennyi az annyi?

A munkád ellenértékét saját magadnak kell meghatároznod lehetőleg úgy, hogy azzal a nap végén mosolygós és elégedett legyél, hiszen ez ad majd erőt a továbbiakhoz is. Ha eddig is tanítottál tanteremben, magánórákon, vagy bármilyen szolgáltatásban, akkor nagyjából ismered már a piacot is, az érdeklődőid pénztárcájának tűréshatárát. Eszerint valószínűleg él
már egy összeg a fejedben, ami akár per fő, akár per hónap, per év megfelelő lenne számodra.

Mérd fel a konkurenciát is!

Ha nem, akkor kérd ki az ismerőseid véleményét, böngéssz a neten a konkurenseid között, vagy olvass gazdasági elemzéseket. Hidd, el rengeteg információt találsz majd a kérdéskörben. Érdemes fórumokat is olvasgatni néha, ahol a szakterületeden tanulók mesélik
el jó és rossz tapasztalataikat.

Ezekből ötletet meríthetsz a profilodhoz, a kulcsszavaidhoz, és persze az árazáshoz is. Attól sosem kell félni, hogy a területeden sokan tevékenykednek, ez befektetői szemmel mindig azt jelenti, hogy valami keresett szolgáltatást nyújtasz, van piac az ötleteidhez, és van konkurencia, akit kiegészíthetsz, utolérhetsz, de akár felül is múlhatsz!

Kínálj ingyenes tartalmat is!

Jártál már igazán kedves hangulatú étteremben, piacon, borászatban, ahol ingyenes kóstolóval kínáltak? Milyen érzéseket kelt ez benned? Egyrészt kedves dolog, szimpátiát és bizalmat ébreszt. Nem árulnak zsákbamacskát, gondolhatod. Különösen, ha ízlik, tetszik, amit megfogsz, megkóstolsz, könnyebben elcsábulsz, igaz?

Ha egy átlagos termékről van szó, de egyébként szükséges lenne beszerezned, lehet, hogy emiatt nem keresgélsz tovább, hanem megveszed, hiszen olyan szimpatikus az eladó? Mindenkivel előfordul, hogy érzelmi alapon dönt, sőt, egyesek szerint a legtöbb döntésünket így hozzuk meg még akkor is, ha a józan ész is segít a mérlegelésben. Javasoljuk, hogy tégy közzé ingyenes videókat, tananyagot, jegyzetet, bármit, amiből betekintést nyerhetnek a munkádba!

Miben segít a mentorprogram?

Az értékesítési stratágiák látszólag bonyolultnak, nyakatekertnek, vagy épp közhelyesnek tűnhetnek. Sokan legyintenek erre, és azt mondják, értenek a szakterületükhöz, hitelesen elő tudják adni, és emiatt fogják őket szeretni. Nos, igen. Részben igaz. Másrészt az értékesítés is egy szakma, amiben pedig mi vagyunk otthon. Különösen úgy, hogy az oldal lehetőségeit
pontosan ismerjük, a piacot jó előre felmértük, és a visszajelzések alapján folyamatosan alakítjuk is.

Ha a mentorképzések valamelyikén részt veszel, akkor segítünk eligazodni a vevők vásárlási kedvének felébresztésében, a tukmálás nélküli, de mégis magabiztos kiállásban, a fokozatos díjszabás kialakításában. Az induláskor nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű információval rendelkezz, és legyen egy szilárd elhatározásod, máskülönben nehezebben jönnek a sikerek, és kedvtelenné válhatsz. Egy ilyen virtuális oktatási felület célja pedig éppen az, hogy kötöttségek nélkül profitálhass a szakterületed népszerűsítéséből, tudásod továbbadásából.

Szurkolunk minden oktatónk sikeréért!