fbpx

Szeretnél egy saját blogot is az oktatói profilod mellé?

Oktatói kiváltságok az Oktassonline felületén

Ahhoz, hogy a legtehetségesebb tanárokat, a legkülönfélébb szakmákat is elérjük az Oktassonline segítségével, a lehető legvonzóbb körülményeket szeretnénk megteremteni számotokra! Tanulóink érdeke és arra ösztönöz minket, hogy modern, felhasználóbarát és izgalmas weboldalt működtessünk, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kurzusokat, és oktatóként pedig a az elismerést és a kézzelfogható sikereket!

Mindig azt lessük, hogyan lehetne még jobb ez az új kezdeményezés, hiszen Magyarországon kevés példát találunk egyelőre az online oktatási platformok tekintetében. Így egyfajta úttörőként kell felfedeznünk és tesztelnünk az új ötleteket, amik szerencsére bőven akadnak részünkről. A közoktatásban történt elektronikus átállás a vírushelyzet kapcsán csúcsosodott ki, és sokak szerint jó alternatívája, kiegészítése lehetne egy újfajta iskolarendszernek, legalábbis bizonyos részleteit tekintve.

Nem csak személyesen működik a kémia!

Ugyan a személyes kontakt lényegesen gyorsabban eredményez szimpátiát, ellenérzést az emberek között (kb. 3 másodperc alatt a sokat emlegetett kutatások szerint), mégis számos felismerést teszünk, különféle véleményeket alakítunk ki egymásról az online térben is. Különösen a frissebb generációk sajátja, hogy egy telefonbeszélgetést már gyakran
zaklatásként él meg, míg egy ötvenesnek legtöbbször első dolga a tárcsázót használni, ha valakivel beszélni akar.

Minden generációnak kihívás a változás

Mivel nem vagyunk egyformák, nem tanulunk, tanítunk, gondolkodunk egyformán, ezért az alkalmazkodóképességünk és az újdonságokra való nyitottságunk is teljesen eltérő. Fontos azt is leszögezni, hogy mindenki stresszel valamelyest az újdonság érzetétől, csak különböző formában, különböző mértékben teszi ezt.


Éppen ezért fontos az, hogy felismerjük a diszkomfort érzését, és eldöntsük róla, hogy jó érdekünket, vagy épp hanyatlásunkat szolgálja. Ezt nehéz eldönteni, mindenesetre kénytelenek vagyunk, hiszen kortól, nemtől, előélettől függetlenül bizony rengeteg újdonsággal találjuk szembe magunkat napi szinten.

Online oktatás? Online eszközök!

Legyen szó bármilyen szolgáltatási területről, bármilyen oktatói ambícióról, szükséged lesz egy eszközre ahhoz, hogy önmagadat képviseld, és a megfelelő embereket megtaláld, illetve ők is megtaláljanak téged a sikeres együttműködés reményében. Egy online oktatási platform ugyanolyan személyes, meghitt, bizalmat keltő és hatékony lehet, mint a személyes találkozó, csak ebben az esetben más eszközökre van szükség a bemutatkozáshoz, mint élőben.

Mit szólnál egy saját szakmai bloghoz?

A képi tartalom, az ingyenes tananyagok, az előnyös profil feltöltése az egyik rész. A másik rész a rendszeres tartalom készítése, például egy blog, vagy vlog formájában. Ha úgy gondolod, a rövid bemutatkozón felül lenne még miről mesélned a jövőbeni hallgatóidnak, érdeklődőidnek, akkor érdemes ezeket megfogalmazni és közzétenni, hogy ezáltal méginkább
megismerjenek, és szívesebben lépjenek kapcsolatba veled.

Hogyan tudod elindítani a saját blogodat?

Arra gondoltunk, hogy biztosítunk számodra egy olyan felületet, ahol mindenféle plusz díj kifizetése nélkül egy blogfelületet is kreálunk, ami kategorikusan elérhetővé válik az érdeklődők számára. Egy leírás is készült a felület használatához, melynek segítségével egy ingyenes regisztrációt követően te is kipróbálhatod a blogolást, és felpörgetheted az oktató
oldaladat az Oktassonline berkein belül.

Egy zárt Facebook csoportban is közzétettük az információt, ahova ezúton is szeretettel hívunk meg, ha oktatóként szeretnél működni nálunk, vagy érdekel, hogyan növelhetnéd az elérhetőségedet, ezáltal az aktivitásodat és a bevételeidet is. Anélkül, hogy külön fizetnél a blogodért, saját magad kéne szerkeszteni a felületet, lehetőséged van csak a lényegre: az írásra, mesélésre koncentrálni.


Várunk szeretettel oktatói csapatunkba!