fbpx

Hogyan lehetsz népszerű oktató?

Oktass online!

Az online oktatásnak és tanulásnak megvannak a maga előnyei, és persze hátrányai is. Mivel a világunk jelenleg inkább ennek előnyeire, fejlődésére fókuszál, mi is ezzel a trenddel igyekszünk lépést tartani. Nyugalom! A személyes találkozók sosem mennek ki a divatból, a népszerűségük azonban más értelemben kerül előtérbe, mint az a száz évvel ezelőtti iskolákban megtanulhattuk.

Kicsit újra kell tanulni a tanítást és tanulást is a kétezres években, és ezt biztosan te is észrevetted. Ami eddig működött, nem biztos, hogy ugyanabban a formában most is megállja a helyét. Ugyanakkor hasonlóképp szükséges és nagyon sokszor élvezetes is a praktikus, gyakorlatias tudást olyan forrásból begyűjteni, ami megbízható, de emellett szimpatikus és választható is. Nálunk mindenki megtalálhatja a saját kedvenc tanárait, nem kell kevesebbel beérnie. Ha oktatóként regisztrálsz, biztosan eszedbe jut, hogyan lehetnél népszerű az érdeklődő diákok szemében, ezért mutatunk pár lehetőséget erre vonatkozólag.

Egy jó profilkép nem minden, de sokat jelenthet!

Ahogyan a közösségi oldalakon, úgy itt is lényeges lehet, hogy egy jó képet mutass magadról. Ugyan nem társat keresel, nem a barátaid előtt villogsz és nem is kell igazán senkinek megfelelned, mégis előnyös, ha egy jó minőségű fotóval, egy jó háttérrel, előnyös beállítással elősegíted, hogy szimpátiát kelts. Nem muszáj mosolyogni, semmi sem kötelező, de a személyes találkozó hiányában érdemes magadat úgy megmutatnod ezen a képen, ahogyan azt egy első óra alkalmával is elképzeled a tanítványiddal szemben.

Nemtől, kortól, oktatási területtől függetlenül működhet a virtuális kémia egyszerűen azáltal, hogy a tanulni vágyó a szakterületed iránt érdeklődve egy arcot is társíthat a későbbi kommunikáció, információ megosztó személyéhez. Ha nincs használható képed, kérj meg valakit, hogy segítsen, vagy fordulj egy profi fotóshoz. Vesztenivalód nincs, hiszen a jó képeket az életed bármely területén felhasználhatod önéletrajzokban, közösségi oldalon, a vállalkozásod honlapján, de még a társkeresőn is természetesen!

Mutatkozz be, így többen érdeklődnek majd!

Ha írsz pár sort, rendszeresen frissíted a kínálatot, rugalmasan állsz a tanítványokhoz, kikéred a véleményüket, megosztod a tapasztalatokat, akkor biztosan többen fordulnak majd hozzád segítségért, mintha teljes hallgatásba burkolódznál. Valószínűleg nem is kell tippeket adni arra vonatkozólag, miről mesélj, hiszen a saját szakterületedről, érdeklődési körödről van szó. Fogalmazd meg, hogy miben tudsz segíteni, esetleg meséld el, másoknak miben voltál már hasznára, és mit profitáltak a megszerzett tudásból.

Mesélj az élményeidről!

Érettségire készíted fel a tanulókat? Mesélj a jó jegyekről, vagy a mulatságos és élvezetes felkészülési időről a stresszes görcsölés és utolsó pillanatban tanulás alternatívájaként. Edző vagy, terapeuta, életmód szakértő, nyelvtanár, szakács? Biztosan tudod, hogy miért kezdtél bele annó ebbe a tudományágba, és azt is, hogy milyen élményeket szereztél a saját tanulásod során. Esetleg rossz tapasztalatod volt a saját oktatóiddal, eleged lett egy undok vizsgáztatóból, ezért úgy döntöttél teljesen másképp tanítasz majd Érdemes ezt összefoglalni pár sorban, hiszen hidd el, nem vagy egyedül ezzel, mások is épp emiatt keresnek egy megbízható tanárt.

A fizetős tartalmak mellett érdemes ingyenes tartalmat is feltöltened, amire kattinthatnak azó érdeklődök. Lehet ez egy táblázat a vicces idegennyelvi különbségekről, egy frissítő torna az ülő munkát végzőknek, egy matekszabály rém egyszerűen bemutatva, vagy épp egy táplálkozási tanács laktózérzékenyeknek… Ezt videóban, képekben is megoszthatod, garantáltan felkelted azok érdeklődését, akik kíváncsian fordulnak majd hozzád további minőségi tartalmakért.

Egy egyszerű regisztráció után bele is vághatsz az oldalad elkészítésébe! Hajrá!