fbpx

Hogyan induljak el oktatóként?

Az Oktassonline bemutatja: Segítség, online szeretnék oktatni!

Mikor az oktatóink első lépésben regisztrálnak hozzánk, sokszor szembe találják magukat azzal a helyzettel, hogy nem igazán tudják első lépésben mit is kéne tenni, hogyan érdemes belevágni az online működő vállalkozás kezelésébe, fejlesztésébe. Ugyanakkor rengeteg segítséget adunk már a legelső pillanattól fogva. Kezdve a profin megszerkesztett oldaltól, egészen az ügyfélszerző mechanizmusokig, vagy épp a saját blog felépítéséig.

Most egy kis összefoglaló következik arról, hogy a sikeres oktatói regisztrációt követően, és közben, hogyan tudsz a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban elindulni, illetve, hogy mire számíthatsz eközben. Figyelem, csúcssebességre kapcsolunk!

Ha oktatóként szeretnél érvényesülni

Ha tanárként, oktatóként, trénerként, mentorként próbálnád ki magad, vagy már eleve ezzel foglalkozol, de szeretnél egy újonnan induló, és egyre népszerűbb oldalon is jelen lenni, akkor az oktató vagy? fülecskén indulj el a belépés után. Itt folyamatosan példákat és tapasztalatokat is láthatsz a már elindult oktatókról, tapasztalataikról.

Mutatkozz be, így többen érdeklődnek majd!

Ha írsz pár sort, rendszeresen frissíted a kínálatot, rugalmasan állsz a tanítványokhoz, kikéred a véleményüket, megosztod a tapasztalatokat, akkor biztosan többen fordulnak majd hozzád segítségért, mintha teljes hallgatásba burkolódznál. Valószínűleg nem is kell tippeket adni arra vonatkozólag, miről mesélj, hiszen a saját szakterületedről, érdeklődési körödről van szó. Fogalmazd meg, hogy miben tudsz segíteni, esetleg meséld el, másoknak miben voltál már hasznára, és mit profitáltak a megszerzett tudásból.

Ingyenes katalógus, vagyis a tanári profilok

Teljesen ingyen regisztrálhatsz és hozhatsz létre egy reklámfelületet, amit saját ízlésed, érdeklődési területed szerint tölthetsz fel tartalommal. Érdemes az oktató csomagok közül kiválasztani a legmegfelelőbbet, ebben is segítünk! Ide jöhet egy kép, bemutatkozó, és később természetesen a különböző ingyenes és fizetős képzéseid. Ha ez megvan, bárki rátalálhat a
kulcsszavak alapján arra a kurzusra, jegyzetre, előadásra, amit te ajánlasz. Első körben érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, és feltölteni némi ízelítőt a jövendőbeli „diákjaid” számára.

Tudáspróbák, akárcsak a suliban

A kurzusod után dolgozatot is írathatsz a diákokkal, ha a tudáspróbákat kérdésekkel töltöd fel. A teszten elért eredményeket nem kell kijavítanod éjszakánként, hanem automatikusan kiértékeli helyetted a rendszer. A tanulók és te is kézhez kapjátok az eredményeket.

Kurzus chat a kérdésekhez

Valós időben lehet levelezni egymással a programon belül a kurzus chat ablakban. Ez sokkal élvezetesebbé teszi az online órákat, hiszen azonnal feltehetik neked a kérdéseiket, reagálhatnak a hallottakra, vagy megbeszélhetik egymás között, hogy mi az, amit esetleg nem értettek. Például projektmunkák esetén ez még jól jöhet!

Rejtett, időzített kurzusok

Ha van olyan kurzus, mait csak egy kisebb csoport számára, vagy valamilyen akció keretein belül, vagy épp, hogy felárasan, de extra tartalommal szeretnél továbbadni a hallgatóságnak, akkor nem kell, hogy állandan elérhetővé tedd az oldalon. Az egészet elrejtheted, és elérhetővé teheted egy adott intervallumban, vagy bizonyos időpontban a fizetős meghívottak számára.

Események, workshopok, meetupok

Nem véletlenül ajánljuk az oldalt céges csapatoknak is, hiszen megbízható felületet biztosít a cég tudásanyagának átadásra, illetve különböző kurzusok foglalására, ahol szeretné, ha minden munkatársuk részt vehetne. Egyszerűen lehet helyet, időpontot beállítani, férőhelyeket megállapítani, illetve villámgyors fizetési és számlázási szolgáltatást igénybe venni.

Ha bárhol elakadnál, csatlakozz hozzánk Facebookon, vagy hagyj üzenetet az elérhetőségeink valamelyikén. Várunk szeretettel!