fbpx

Mit oktass online? Mit tanulhatnak tőled mások?

Érdeklődési köreink a jógától az atomfizikáig

Te mit tanítasz az iskolában? Földrajz, orvosi biológia, műszaki ismeretek? És Te, ismersz olyan tanárt, aki szerinted kiemelkedő a szakmájában? Ő volt a kedvenc fizikatanárod, és örülnél, ha a gyerkőc is vehetne tőle órákat az ország másik feléből? Semmi gond! Segíts neki regisztrálni az Oktassonline-ra és már indulhat is a magánóra. Jól hangzik ugye? Online fizethetsz, online egyeztethetsz, és természetesen online hozzá is férhetsz a jegyzetekhez, anyagokhoz. Te addig kertészkedni tanulnál? Keressünk egy kertészt, aki többszáz jegyzetet és videót töltött fel, hogy te is elolvashasd!

Az oldalunk egy olyan üzleti modellt kínál szakképzett és amatőr oktatni vágyóknak, ami Magyarországon igazi újdonság. Az ingyenes megjelenési lehetőség, a szervezett fizetési rendszerek, a tanításért cserébe levonások nélkül beszedhető tanulói díjak hosszútávon, biztonságosan kezelhetők, kikerülhetők a visszaélések. Ha adott egy ilyen jól kezelhető, könnyen tanulható platform, akkor játék az egész folyamat! Most összeszedtük a legnépszerűbb, vagy épp legkülönlegesebb oktatási területeket, ahol szerintünk kiemelten fontos, hogy minőségi oktatást érhessenek el az emberek.

Általános iskolai, gimnáziumi tantárgyak, érettségi

Egyre többen fordulnak magántanárhoz a gyerkőcök iskolai tanóráin felül. Nem tisztünk megítélni, hogy mennyire indokolt a maximalizmus akár szülők, akár a diákok, akár a pedagógusok részéről. Azt sem tudjuk megmondani látatlanban, hogy kik azok, akik személyre szabott oktatást igényelnek, illetve akik jobban tanulnak egyedül, mint közösségben. Az is jó kérdés, hogy vajon reális-e az érettségizők, vagy akár a felsőtagozatosok felvételire készülő diákjai felé támasztott elvárás, vagy sem. Az viszont biztos, hogy rengetegen szeretnék sikeresen venni ezeket az akadályokat.

Mindig szükség lesz olyan tehetséges tanárokra, akik érthető ábrákkal, jól szerkesztett videókkal, előadásokkal, játékos gyakorlatokkal, vagy bármilyen pedagógiai csodamódszerrel képesek egy tudományt megszerettetni, megértetni a gyerekekkel, kamaszokkal. Különös nehézséget okoznak manapság a reáltárgyak: fizika, kémia, matek minden korosztály számára, és gimnáziumi szinten például az idegennyelvek, a természettudományos tárgyak, illetve a különböző emelt szintű érettségikre való felkészülés. Ha ebben tudsz a diákoknak segíteni, és megmutatod, milyen módszereid vannak, biztosan szívesen vásárolnak tőled néhány leckét a felkészülési időszakokban.

Életmód, wellness, fitnesz, lakberendezés

Bármi, ami szebbé, kellemesebbé, esztétikusabbá teszi az életünket, érdekes a többi ember számára. A bőrápolástól, a nyújtógyakorlatokon keresztül a hálószoba bútorok elrendezéséig bármit szívesen megtanulna az, akinek éppen ilyen jellegű tudásra van szüksége. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az internetes keresők is rengeteg információt nyújtanak. Szem előtt kell tartani, hogy egy ilyen típusú oktatási felületen a speciális, szakmailag értékes, minőségi tartalom a nyerő.

Kiemelten népszerűek azok az oktatóvideók, ahol konkrét eseteket, gyakorlatias helyzeteket dolgoznak fel az oktatók. Ilyen lehet egy gyógymanikűr bemutatása, egy autó elektronikus saját technikája a hibák feltárására, vagy épp egy kéttannyelvű gimnázium fizikarajongó diákjának többnyelvű fizika leckéi.

Extrémsportok, világjárók, autóvezetés

Rengetegen készülnek fel expedíciókra, világutazásokra sportolóként, riporterként, vagy épp hobbiból a nyári szünetben. Ehhez könyvek, videók, hosszú elméleti és gyakorlati oktatások biztosítják a felkészülési lehetőséget. Neked is van mesélnivalód egy ilyen gyakorlatias témakörben? A kajakozás, a vitorlázás, a repülés szerelmese vagy? Az elméleti témák mellett, amiket akár ingyen is felajánlhatsz az érdeklődőidnek, szervezhetsz fizetős kurzusokat, edzéseket, továbbképzéseket egy helyen.

Idegennyelvek

A nyelvtanulás annyira népszerű, vagy inkább annyira szükséges, hogy lehetetlen kihagyni bármilyen oktatásról szóló felsorolásból. Diplomások, óvodások egyaránt gyűrik az angolt, a világnyelveket, és egyre többen tanulnak ritkább, különlegesebb nyelveket, mint a koreai, a holland, vagy a finn. Ha értékes, logikus jegyzeteid, hangfelvételeid vannak a témában, sikeres lehetsz az Oktassonline-on is, hiszen mindig lesz érdeklődőd a témában.

Első lépésben regisztrálj az oldalra, készítsd el a profilodat! És szólj bátran, ha segítségre van szükséged!