fbpx

Milyen előnyei vannak egy oktatási platformnak?

Egy használható felület, ahol megtalálod, amit keresel!

Tévhit, hogy az idősebb korosztály nem érdeklődik az online tér iránt. Nagyon is kíváncsiak az emberek kortól, nemtől függetlenül az őket körülvevő világra. Biztosan neked is van olyan érdeklődési köröd, amiről korlátlan mennyiségben szeretnél tájékozódni, éveken át sem unod meg. Ez a kisebb nagyobb fokú különbség a gyerekek villámgyors kattintgatásához képest sokkal inkább annak „köszönhető”, hogy a legtöbb platform nem veszi figyelembe a kezdő netezőket, a gyakorló egérhasználókat, a közösségi oldalak veterán belépőit.ható felület, ahol megtalálod, amit keresel!

Minden korosztály képes elsajátítani azt a néhány fogást, ami az alapszintű kereséshez, letöltéshez, internetes fizetésekhez szükséges. Néhány biztonsági intézkedés betartásával ennyi tudás már bőven elég lehet ahhoz, hogy szórakozás, kikapcsolódás, olvasgatás kapcsán a neten keress neked való tartalmakat. Ehhez mindössze egy felhasználóbarát platform és egy-két próbálkozás szükséges. Mi azon igyekeztünk, hogy az oldalunk használata gyerekjáték legyen tanárok és diákok számára egyaránt. Hogyan néz ez ki a gyakorlatban? Mutatjuk!

Ingyenes katalógus, vagyis a tanári profilok

Teljesen ingyen regisztrálhatsz és hozhatsz létre egy reklámfelületet, amit saját ízlésed, érdeklődési területed szerint tölthetsz fel tartalommal. Ide jöhet egy kép, bemutatkozó, és később természetesen a különböző ingyenes és fizetős képzéseid. Ha ez megvan, bárki rátalálhat a kulcsszavak alapján arra a kurzusra, jegyzetre, előadásra, amit te ajánlasz. Első körben érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, és feltölteni némi ízelítőt a jövendőbeli „diákjaid” számára.

Tudáspróbák, akárcsak a suliban

A kurzusod után dolgozatot is írathatsz a diákokkal, ha a tudáspróbákat kérdésekkel töltöd fel. A teszten elért eredményeket nem kell kijavítanod éjszakánként, hanem automatikusan kiértékeli helyetted a rendszer. A tanulók és te is kézhez kapjátok az eredményket.

Vajon tanulnak-e a diákok?

A hallgatók tevékenységének nyomon követésével lehetőség nyílik észrevétlenül megfigyelni, hol járnak a tanulók az anyagban. Látszik, hogy ki a legszorgalmasabb, ki a leggyorsabb, vagy épp legfelületeseb a felhasználók közül. Ez jó dolog lehet olyankor, mikor személyesen nem látod a másik felet, mégis szeretnéd megérteni a tanulási ritmusát, személyre szabott teszteket készítenél neki.

Kurzus chat a kérdésekhez

Valós időben lehet levelezni egymással a programon belül a kurzus chat ablakban. Ez sokkal élvezetesebbé teszi az online órákat, hiszen azonnal feltehetik neked a kérdéseiket, reagálhatnak a hallottakra, vagy megbeszélhetik egymás között, hogy mi az, amit esetleg nem értettek. Például projektmunkák esetén ez még jól jöhet!

Rejtett, időzített kurzusok

Ha van olyan kurzus, mait csak egy kisebb csoport számára, vagy valamilyen akció keretein belül, vagy épp, hogy felárasan, de extra tartalommal szeretnél továbbadni a hallgatóságnak, akkor nem kell, hogy állandan elérhetővé tedd az oldalon. Az egészet elrejtheted, és elérhetővé teheted egy adott intervallumban, vagy bizonyos időpontban a fizetős meghívottak számára.

Események, workshopok, meetupok

Nem véletlenül ajánljuk az oldalt céges csapatoknak is, hiszen megbízható felületet biztosít a cég tudásanyagának átadásra, illetve különböző kurzusok foglalására, ahol szeretné, ha minden munkatársuk részt vehetne. Egyszerűen lehet helyet, időpontot beállítani, férőhelyeket megállapítani, illetve villámgyors fizetési és számlázási szolgáltatást igénybe venni.

U.I.: A következő cikkünkben lesz még szó a kép a képben funkcióról is, amit imádnak a hallgatók, mert így a legkönnyebb jegyzetelni!