fbpx

Oktass online egy tanárbarát rendszerben!

Pár perc tanítás és a végtelen ismétlés üzleti lehetősége

Online oktatni egyre népszerűbb, egyre elterjedtebb dolog… legalábbis ezt gondolhatjuk, hiszen a technológia, a feltételek teljes mértékben adottak egy ilyen vállalkozáshoz. Akkor vajon miért nem használjuk ezt ki? Nagy általánosságban elmondható, hogy az oktatás legtöbb szegmensében a technika térhódításával párhuzamosan korántsem nem igazán fejlődött a tanárok és diákok hozzáértése, illetve hozzáállása az elektronikus oktatási platformokhoz.

Félreértés ne essen! Nem az online jelenlétről, vagy a közösségi oldalakról, e-mailezésről, e-naplóról, osztálycsoportokról beszélünk, hanem olyan konkrét oldalakról, melyeken keresztül teljes mértékben online tud zajlani az oktatás tanár és diák között. A váratlan koronavírus szülte krízishelyzetben azonban pillanatok alatt kiderült, hogy ha nem is a legoptimálisabb módon, de lényegében különösebb fennakadások nélkül megoldható az oktatás online is.

Mit találtunk ki mi?

Körülnéztünk egy kicsit a jelenlegi kínálatban, és rájöttünk, hogy kritizálás, vagy ami még rosszabb: várakozás helyett mi létrehozunk egy olyan oldalt, ami az eddigiek hibáit kiküszöböli, a meglévő hasznos dolgokat megtartja, és némi üzleti lehetőséggel is fűszerezi a lehetőséget. A magyarországi tanári fizetések nem éppen a zsíros összegekről híresek, a magántanárok, oktatási területen vállalkozók szegmense éppen ezért egyre bővül.

Azt vettük észre a piac vizsgálatakor, hogy a legtöbb online oktatási felületet biztosító cég súlyos összegekkel vámolja meg a nála oktatókat. Ez azt eredményezheti, hogy a tanár kevesebb pénzt keres, mint szeretne, vagy a diák fizet irreálisan magas árat az óráért, hogy kitermelje a levont díjakat. Mi úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy ingyenes felületet a megjelenéshez, és csinálunk egy sokkal kedvezőbb ajánlatot a fizetős oktatás elindításához, miután semmilyen bevételtől nem fosztjuk meg oktatóinkat!

Komolyan van üzlet az oktatásban?

Nagyon sokan rájönnek, hogy életük hivatása mellett párhuzamosan, vagy akár helyette is vállalkozhatnak olyan kihívásokra, melyekben kevesebb energiabefektetéssel nagyobb bevételekre, több szabadidőre tehetnek szert úgy, hogy közben a saját szakterületüket gyakorolják. A tanítás, tanulás elképzelhetetlen, hogy ne legyen hiánycikk az emberiség történetében.

Hiszen mindig van olyan tudás, olyan tudomány, ami rajongva keresi a téma szakértőit, ami tárt karokkal fogadja a hasznos, gyakorlatias tudást, és ami megalapozza az egész életünket. Tehát mindig szükség lesz jó tanárokra, minőségi tananyagokra.

Manapság pedig kézenfekvő lehet, hogy mindezt online is eladásra bocsájtsuk, és ebből mindenféle erőfeszítés nélkül hosszútávon is profitáljunk. Akárcsak egy jó könyv, egy bestseller megírásakor. Persze rengeteg újdonság lapul emögött, rengeteg apróság, amit a népszerűsítés, a bővülés, vagy az eladási technikák során meg kell itt tanulnunk. Ami viszont hatalmas könnyebbség, hogy mi mindenben segítünk, és az oldalt mindenki számára érthetővé igyekszünk tenni.

Milyen területek profitálhatnak egy ilyen lehetőségből?

Nagyon röviden: bármilyen. Gondoljunk csak bele! Minden szakterület, minden tudás, minden népszerű, vagy épp speciális, szegmens rendelkezik szakértőkkel, és rendelkezik tanulni vágyókkal. Az igazán profik, akik valamiben a csúcsra jutottak, legtöbbször elkezdenek oktatással foglalkozni, hogy a tapasztalataikat másokkal is megosszák, illetve utánpótlást termeljenek akár a saját területük számára. Vannak, akik nem a legnagyobb profit, hanem a legtehetségesebb tanárt keresik, aki képes az adott kérdéskört a lehető legérthetőbben elmondani. Ha ezt megértjük, akkor máris rájövünk, miért ilyen végtelen a lehetőségek tárháza!

Mindenki másmilyen tanárral szeret dolgozni, mindenki másképp tanul, de azért vannak közös pontok. El tudod képzelni, hogy személyi edzőként, dietetikusként, matematika-vagy nyelvtanárként, íróként, színészként, tőzsdei szakértőként, óvónőként, élsportolóként lenne olyan mesélnivalód, ami másoknak is hasznos? Szeretnél egy helyet, ahol ezt bárki megtalálhatja és ingyen letöltheti, megnézheti? Van olyan tudásanyag, amiért úgy gondolod, egy bizonyos összegért cserébe, szívesen odaadod az érdeklődőknek? 

Ha csak egy-két dolog igaz rád ezek közül, máris érdemes regisztrálnod és körülnézned az oldalon!