fbpx

Indítsd el egy bloggal az oktatói felületedet!

Sokat beszélünk arról, hogy teljesen ingyenesen betekintést nyerhetsz egy modern online oktatási platform működésébe. Vonzó profilt, érdeklődőcsalogató anyagokat tölthetsz fel, és persze előfizethetsz élesben az oktató csomagokra, amik aztán aktív, vagy passzív jövedelmet is termelhetnek neked. No, de mi van akkor, mikor még nincsenek fent tartalmaid, aligha ismernek az érdeklődőid, és magad is egy kicsit bizonytalan vagy?

Mi arra bíztatunk, hogy jelentkezz a regisztrációdat követően a zárt facebook csoportunkba, és ismerd meg a többi oktatót is. Ez máris remek lehetőség arra, hogy meggyőződj arról, hogyan működik a platform élesben. Emellett a profilod kitöltését követően arra is bíztatunk, hogy indíts blogot a munkásságodról, hogy mire élesben elindulsz, már sok-sok érdekes bejegyzés gazdagítsa az oktatói oldaladat.

Miről is írhatnál blogot?

Vannak, akik bele sem gondolnak, mennyire izgalmas tudással, értékes tapasztalatokkal rendelkeznek. A blog íráshoz nem kell profi írónak lenni, hiszen nem egy regényt, egy fizetett sajtóterméket készítesz, de persze van egy-két irányelv, mait érdemes betartanod. Erre hamarosan visszatérünk, de először nézzük meg, hogy miről is kéne blogot írnod.

Írj arról, amihez értesz! Ez máris hitelessé és színvonalassá teszi az alap üzenetet. Az a terület, amivel foglalkozol, amit saját bőrödön szerzett tapasztalatokkal még közelebbről megismertél, igazi kincs lehet mások számára. Persze nem érdemes a későbbi tanórák teljes anyagát papírra vetni, viszont azokat az ínyencségeket, akár vicces, figyelemreméltó pillanatokat, összefüggéseket nyugodtan felvázolhatod, amiket szakmai utad során láttál. Minden területnek megvannak a közérthető, egyszerű és viszonylag rövid érdekességei, amik beleférnek a blog témakörbe.

Mire kell odafigyelned?

Adj egy jó címet, de ezt érdemes a végére hagyni, amikor mér mindent összeírtál és kikristályosodik a sztori veleje, a legszembetűnőbb hasonlatok, összefüggések! Figyelj a bekezdésekre, a kisebb szakaszokra osztásra is, és a barokk körmondatokkal is érdemes csínján bánni. Így sokkal olvasmányosabb, átláthatóbb lesz a szöveg az online olvasók számára.

Legyen közérthető a szöveg, de nyugodtan beleviheted a saját szakzsargonodat is bizonyos mértékig, elvégre az irántad érdeklődök valószínűleg nem teljesen amatőrök a témát illetően, vagy nagyon szívesen látnak bele a szakmai háttérbe is.

Hogyan lehetsz még izgalmasabb?

Izgalmasak a vicces szituációk, a személyes történetek, mikor az olvasód is beleképzelheti magát a helyzetedbe. Ettől sokkal emberközelibb és élvezhetőbb lesz az írásod. Különösen, ha ezt a stílusban, szóhasználatban is felszínre hozod. Fontos a jó helyesírás, de az is, hogy természetesnek hasson az írásod, akárcsak, mikor élőben beszélgetsz egy jó barátoddal, vagy épp a tanítványaiddal.

Ügyelj arra is, hogy a történetek legyenek esszenciálisak, ne engedd túlságosan bő lére, egy- másfél oldalon túl már kevesen olvassák el a bonyolult és hosszadalmas szövegeket. Ezeket tartogasd az elméleti órákra, a részletes tananyagok összefoglalására, a blogodat hagyd meg az önfeledt és szórakoztató tartalmaknak!

Lépj be a Facebook csoportunkba is, ha a többieket is szeretnéd megismerni!